KULTTUURILENKKI 4.11

Villa Schildt, EKTA museo ja Galleria Elverket ja  järjestävät Kulttuurilenkki -tapahtuman erityisohjelmalla sunnuntaina 4.11. kello 11–17. Tapahtuman läpileikkaava teema on arkkitehtuuri. Uutta tänä vuonna on visailupeli Vevi-Västnylandin osallistuminen päivän ohjelmaan. Osallistu visakierrokseemme ja voita hienoja palkintoja. Pääpalkintona on vuoden ajan voimassa oleva Museokortti. Vapaa sisäänpääsy ja kahvitarjoilu, tervetuloa!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Villa Schildt, Itäinen rantakatu 7
Arkkitehti Viri Teppo-Pärnä kertoo Paimion parantolasta Villa Schildtissä kello 13. Rakennusta pidetään Alvar Aallon aikaisen funktionalistisen kauden päätyönä. Rakennus on ajankohtainen koska Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri on monien tyrmistykseksi päättänyt myydä rakennuksen. Christine ja Göran Schildtin säätiö tahtoo kiinnittää huomion tähän ja nostaa esiin tämän kulttuurihistoriallisesti arvokkaan rakennuksen. Yksi säätiön päätavoitteista on Alvar Aallon perinnöstä huolehtiminen.

EKTA museo, Kustaa Vaasan katu 11
EKTA-museossa voit tutustua näyttelyyn Nuori kapinallinen. Päivän aikana näyttelyssä on paikalla elävä kirjasto. Tule puhumaan 50-luvun nuortemme kanssa ja selvitä millaista silloin oli olla nuori. Kello 11–15 voit myös leikkiä arkkitehtiä EKTA museossa. Tule rakentamaan oma linnunpönttösi. Työpaja on suunnattu nuoremmille osallistujille.

Galleria Elverket, Kustaa Vaasan katu 11
Osallistu rakennussuojelunäkökulmasta opastettuun arkkitehtuurikierrokseen Eric Adlercreutzin ja Juhana Heikosen kanssa. Kierros alkaa Galleria Elverketiltä kello 11.
Arkkitehti Eric Adlercreutz on ajankohtainen Galleria Elverketin erillisnäyttelyllään. Juhana Heikonen on arkkitehti, tekniikan tohtori ja filosofian maisteri taidehistorian alalta. Hän on useamman vuoden ajan vieraillut Tammisaaressa arkkitehtikurssien kanssa. Kursseilla tutustutaan rakennushistorialliseen ympäristöön luonnosten kautta.
Kierroksen aikana tutustumme seuraaviin A-konsulttien suunnittelemiin rakennuksiin: Villa Karme (1962), Motel Marine I (1962) ja Motel Marine II (1972) sekä Ekenäs Tryckeri (1965). Kierroksen lopuksi vierailemme näyttelyssä Arkkitehdin kynä kohtaa paperin - luonnoksia ja piirustuksia vuosilta 1950–2018.
Galleria Elverketissä järjestetään myös drop-in piirustusjumppaa taidepedagogi Lasse Lampeniuksen johdolla. Aktivoi aivosi ja harjoita käsiäsi piirrettyjen viivojen avulla. Avoin taso.

Vevi-app, Ramsholmen
Tietoa visailupelistä Vevi Västnyland Villa Schildtissä kello 11–14. Testaa tietojasi musiikin, historian & kulttuuriperinnön, urheilun, luonnon & ympäristön tai taiteen & kulttuurin saralla. Voit pelata visailupeliä huvin vuoksi tai osallistua visakilpailuun. Vevi Västnylandin avulla voit myös harjoitella ruotsia hauskalla tavalla. Visailupeliä pelataan Ramsholmenin alueella, myös muina aikoina. Infopiste Villa Schildtissä avoinna kello 11–14.

Lisätietoja:

Jennifer Dahlbäck
Verksamhetsledare/ Toiminnanjohtaja/ Executive Director
Christine och Göran Schildts stiftelse/ Christine ja Göran Schildtin säätiö/ The Christine and Göran Schildt foundation
Östra strandgatan 7/ Itäinen rantakatu 7
10600 EKENÄS/TAMMISAARI
+358 400 212825
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
villa logo