KULTTUURILENKKI 22.10.2019

Villa Schildt, Galleria Elverket ja EKTA-museo järjestävät Kulttuurilenkin sunnuntaina 3.11. klo 11-17 monipuolisella ohjelmalla Tammisaaressa. Päivän teemana on varjot ja tapahtuma järjestetään samana viikonloppuna kuin Raaseporin ja Hangon Pimeä viikonloppu. Osallistu tehtäväkävelyyn ja voita hienoja palkintoja - pääpalkintona Museokortti yhdeksi vuodeksi. Vapaa sisäänpääsy, tervetuloa!


Villa Schildt yhteistyössä Piazzan kanssa, Asematie 6

Tutustu Alvar Aallon suunnittelemaan Säästöpankki rakennukseen. Ravintola Piazzassa on nähtävissä pieni pop-up näyttely Säästöpankkitalosta ja klo 11 Jennifer Dahlbäck luennoi otsikolla Alvar Aalto ja Tammisaari (ruotsiksi). Päivän aikana voit tilata Piazzan uutuus, Pankkijohtajan menu. Tarjoilu on käynnissä klo 12-15. Varaa pöytäsi Päiviltä etukäteen: 050 387 1277. Menun hinta on 29 euro.


Galleria Elverket, Kustaa Vaasan katu 11

Pro Artibus aloittaa Pimeän viikonlopun ohjelmansa lauantaina klo 18 tuliesityksellä sisäpihalla. Tarjolla myös pientä syötävää ja juotavaa. Kulttuurilenkin aikana sunnuntaina voit osallistua taidetyöpajaan Värikkäät varjot klo 12-15, jossa osallistujat voivat luoda oman teoksen piirtoheittimen avulla. Kyseessä on drop-in työpaja, joka soveltuu kaikenikäisille.

Tutustu myös Pamela Brandtin ja Susanne Gottbergin näyttelyyn Dialogi, joka on kuvataiteellinen vuoropuhelu. Sekä Brandt että Gottberg ovat tunnettuja ja tunnustettuja kuvataiteilijoita, joiden molempien taide on aina kulkenut omaa tietään. Mitä tapahtuu, kun kaksi individualistia kohtaa? Syntyykö dialogi vai kiista? Näyttelyn tarkoituksena on luoda eloisa keskustelu, jossa kuvataiteen avaruudet ja mahdollisuudet hahmottuvat myös eroavaisuuksien eikä pelkästään yhteneväisyyksien pohjalta.

EKTA-museo, Kustaa Vaasan katu 11

EKTA-museossa voit tutustua juuri avattuun näyttelyyn KIELLETTYÄ VIINAA. Näyttely valottaa kieltolakia, salakuljetusta, raittiusliikettä ja vallitsevaa asennetta Suomen kieltolain aikana läntisellä Uudellamaalla. Tuoreet henkilöhaastattelut alueelta yhdessä Suomen rikoshistorian kanssa kuvaavat ristiriitaista aikaa, jona voimassa oleva laki ja yleinen oikeustaju eivät likimainkaan kulkeneet käsi kädessä

Päivän aikana (11-17) on nähtävissä ”Chasing the Dead in Raseborg ” elokuvat:
11.15-11.45 Linnanvuodin tupa
12-12.45 Raaseporin rauniot
13-14 Mustion linna
14.15-14.45 Linnanvuodin tupa
15-15.45 Raaseporin rauniot
16-17 Mustion linna

Satutuokiot lapsille järjestetään klo 13 ja 15.
villa logo