• Göran bakgrund 2
  • Göran bakgrund 1

Göran Schildt 100 vuotta

Göran Schildt syntyi 11. maaliskuuta 1917. Samana vuonna syntyi Suomen tasavalta. Göran Schildt voidaan vielä sata vuotta syntymänsä jälkeen nostaa esiin monivivahteisena esikuvana. Hän on elävä esimerkki siitä, että emme menetä omaa perintöämme kun avoimin mielin uskallamme lähestyä muita kulttuureita.

I den blålila timmen

I den blålila timmen

Är du intresserad att få en liten inblick i den tankevärld som Göran Schildt stod för redan i sin ungdom? I det senaste numret av Magasinet finns en stort uppslagen artikel som jag skrev med anledning av jubileumsåret. Du kan läsa den här på bloggen.

Lue lisää...

Alla människor har sju liv

Alla människor har sju liv

Göran Schildt lanserade en tanke om att varje människa lever sju olika sorts liv under sin livstid. Vilka är mina? Det är en intressant fråga att fundera kring. På onsdag den 15 mars klockan 18 föreläser verksamhetsledaren Jennifer Dahlbäck kring Göran Schildts sju liv i Ekenäs bibliotek och gör till slut en konklusion på detta.

Lue lisää...

Vi är alla så berörda

Vi är alla så berörda

I dag den 11 mars skulle Göran Schildt ha fyllt 100 år. Och just då sker det förunderliga på Artemis-touren. Vad är vi med om? Så rätt i tiden. Ännu inte förliden. Tårar faller och broar byggs. Efter tre timmar reser sig publiken upp och ropar efter ännu mera. I Jeppis, i Vasa och vi väntar med spänning på söndagens konsert i Ekenäs.

Lue lisää...

Nya dörrar öppnas

Nya dörrar öppnas

Vi är glada över det stora intresset som Görans 100-årsjubileum väcker i pressen, inte minst här i Österbotten med anledning av den stora Artemis-touren som pågår just nu!

Lue lisää...

En hälsning från Leros

En hälsning från Leros

Nu är det inte långt kvar. Redan nästa vecka anländer tolv musiker och dansare från den grekiska övärlden. Spana in videon där två av dem ger en personlig hälsning från Leros.

Lue lisää...

Det blir stor grekisk fest

Det blir stor grekisk fest

Häng med på våra festkonserter! Det blir också en födelsedagsfest i grekisk anda när Göran Schildt fyller 100 år den 11 mars. Alla som vill är välkomna med och fira jubilaren. Ett sätt är att delta i någon av jubileumskonserterna som turnerar i Nyland och Österbotten, eftersom alla inte ryms med på själva huvudfesten. Av allt att döma blir det en konsertserie av hög klass med mycket glädje och feststämning.

Lue lisää...

Så träffades Christine och Göran

Så träffades Christine och Göran

Det började med ett oskyldigt snöbollskast och ledde till ett livslångt äventyr. Christine Schildt berättar i radioprogrammet "Min musik" om minnen och äventyr tillsammans med sin livslånga kärlek.

Lue lisää...

Fyra vänner som överraskade världen

Fyra vänner som överraskade världen

Det finns vänskapsband som lämnar starka spår efter sig. Vänner som hämtar kraft till världen långt efter att alla hjärtans dagens bakelser är uppätna. Till och med hundra år efter att de föddes fortsätter de påverka samtiden.

Lue lisää...

Båtmässan gav mersmak

Båtmässan gav mersmak

Under veckoslutets båtmässa i Helsingfors var intresset stort för Göran Schildts 100-årsjubileum samt september månads stora seglingsregatta på Leros.

Lue lisää...

Goranschildt 08
Goranschildt 07
Goranschildt 01
Goranschildt 03
Goranschildt 02
Goranschildt 04
Goranschildt 05
Goranschildt 06
villa logo