• Göran 100 år

    Restaureringen av Villa Skeppet har kört igång

    I Villa Skeppet pågår som bäst omfattande renoverings- och restaureringsarbeten. Objektet beräknas öppna för allmänheten i december 2020. Villa Skeppet har ritats av arkitekt Alvar Aalto som en gåva till Christine och Göran Schildt.

  • Stiftelsen

    Christine och Göran Schildts stiftelse

    Christine och Göran Schildts stiftelses huvudsyften är att stärka kulturkontakterna mellan Medelhavsområdet och Finland samt värna om arvet efter Alvar Aalto. Två teman som varit centrala för Göran Schildt.

Villa Schildt

Vi förmedlar information om Medelhavsländernas kulturer och om Alvar Aalto, två teman som varit viktiga för Göran Schildt.
Vi uppmuntrar till möten med anda kulturer genom resor och publika evenemang eftersom vi tror att en bättre förståelse för andra kulturer överbygger många problem. Speciellt viktigt är det att ungdomar i ett tidigt skede av livet lär sig uppskatta kulturella skillnader.

KULTURLÄNKEN 3.11.2019

KULTURLÄNKEN 3.11.2019

Villa Schildt, Galleri Elverket och EKTA-museum ordnar evenemanget Kulturlänken söndag 3.11. kl. 11-17 med specialprogram. Det genomgripande temat är skuggor och evenemanget infaller under den Mörka helgen som ordnas i Raseborg och Hangö. Delta även i vår tipsrunda och vinn fina priser, huvudvinsten är ett års Museikort. Fritt inträde, välkommen!

Läs mera...

Villa Skeppet i Ekenäs öppnas för allmänheten 2020

Villa Skeppet i Ekenäs öppnas för allmänheten 2020

Christine och Göran Schildts stiftelse har den 23 oktober beslutat att i enlighet med sina stadgar koncentrera sin verksamhet till Villa Skeppet i Ekenäs och öppna det av Alvar Aalto 1969–70 ritade huset för allmänheten efter det att huset genomgått en nödvändig renovering.

Läs mera...

KULTURLÄNKEN 4.11

KULTURLÄNKEN 4.11

Villa Schildt, EKTA museum och Galleri Elverket ordnar evenemanget Kulturlänken söndagen den 4.11 kl. 11-17 med specialprogram i Ekenäs. Det genomgripande temat är arkitektur. Nytt för i år är att quiz-appen Vevi-Västnyland medverkar. Delta i vår tipsrunda och vinn fina priser, huvudvinsten är ett års Museikort. Fritt inträde och kaffeservering, välkommen!

Läs mera...

GSR 18 - RESULTS

GSR 18 - RESULTS

In Göran Schildt Regatta 2018 there were 22 boats competing in two classes:

Open Class/18 boats
ORC Club/4 boats

Läs mera...

GSR 18 - NOTICE No 2

The following article of the Notice of Race is amended as described below:

15.2 The mooring at Lakki, Leros will be, as shown in the following diagram.

Notice2 9GSR 18

Läs mera...

GSR 18 - NOTICE No 1

The following articles of the Notice of Race are amended as described bellow:

1.1 Co-organizers: the Christine and Göran Schildt Foundation, the South Aegean Region and the Hellenic Offshore Racing Club.

Läs mera...

GSR18

GSR18

Snart är det dags för Göran Schildt Regatta 2018. Regattan är den nionde i ordningen sedan starten 2010. Regattan pågår från söndag 16.9 till torsdag 20.9. Seglingsrutten är Leros-Agathonisi-Samos-Leros och nytt för i år är att vi ligger två nätter i hamn på Samos för att i äkta Göran Schildt anda gå på upptäcktsfärd i antikens Samos.

Läs mera...

POP-UP SKEPPET

FÖRHANDSBOKNINGEN BÖRJAR IDAG!

GUIDADE TURER 27.6-19.7.2018

Under guidningen får besökaren ta del av ett författarhem, Alvar Aaltos arkitektur och Medelhavets stämningar. Göran Schildt och Alvar Aalto var goda vänner och kärleken till Medelhavet band dem samman. Guidningen går på engelska.

Boka din biljett via vår webbshop!

IMG 1275

Läs mera...

VÅFFELDAGEN 25.3.

VÅFFELDAGEN 25.3.

Kom med och fira Våffeldagen söndagen den 25.3. kl. 11-17 med specialprogram i EKTA museum, Galleri Elverket och Villa Schildt. Mikaelsskolans åk 6 säljer våfflor vid Blombergska huset från klockan 13 framåt. Evenemanget riktar sig till alla åldrar och det är fritt inträde till alla utställningar och programpunkter (11-17).

Läs mera...

villaschildt
villaschildt
villaschildt
villaschildt
villaschildt
villaschildt
villaschildt
villaschildt
villa logo