camilla lindberg
Bloggen uppdateras i huvudsak av journalisten Camilla Lindberg. Hon känner väl till författarens liv och hans mytomspunna ö Leros.
Här hittar du aktuella händelser och annat matnyttigt som berör jubileumsåret.

Välkommen med på resan!

Guldfeber på Yle radio 1

Vad kommer att hända med Villa Skeppet i Ekenäs som Alvar Aalto ritade åt familjen Schildt? Det är ännu en förborgad hemlighet, men att Christine snart flyttar ut ur villan avslöjar hon nu offentligt i ett radioprogram som sändes strax innan midsommar på Yle Radio 1 i programmet Kultakuume (Guldfeber).

I samma program berättar hon även om vänskapen mellan Alvar Aalto och Göran Schildt och ger lyssnaren en inblick i hur hennes tankar nu går när hon står i beråd att lämna det gemensamma hemmet som paret tillsammans byggt upp.

Programmet inleder en lång serie om Göran Schildts resor på Medelhavet som nu sänds i kulturprogrammet Kultakuume (Guldfeber) med anledning av jubileumsåret. Den första delen går att lyssna till på Arenan ännu en tid framåt via följande LÄNK.

De övriga programmen sänds på tisdagar klockan 17.35 den 4.7, 11.7, 18.7, 25.7, 1.8, 8.8, 15.8 och 22.8. De sänds även i repris på onsdagar kl. 18.

Programmen leds av redaktören Kai Ristola som nyligen besökte Ekenäs i samband med den första inspelningen. Han fascinerades märkbart inte enbart av Villa Skeppet, utan även av den lilla staden Ekenäs med sina många konditorier. Vi håller med honom. Ekenäs är definitivt värt ett besök. Passa på att också titta in till Villa Schildt och den pågående sommarutställningen som bygger på fotografier.

Välkommen!
villa logo