camilla lindberg
Bloggen uppdateras i huvudsak av journalisten Camilla Lindberg. Hon känner väl till författarens liv och hans mytomspunna ö Leros.
Här hittar du aktuella händelser och annat matnyttigt som berör jubileumsåret.

Välkommen med på resan!

En färggrann regatta

Göran Schildt Regatta ordnades nu för åttonde gången och det var den mest färgsprakande och glädjefyllda regattan man kunde vänta sig. Evenemanget har verkligen utvecklats till en regatta där vänskapen mellan seglare och nationer står i centrum.

När Lennart Königson höll sitt tal i samband med att vinnaren till Daphne trofén skulle utses sade han bland annat följande:

”We're here for friendship as much as for anything else”

GSR 2017 blogginlägg 33 9

Det innebär att regattan har hittat sin form, seglare möts för att knyta vänskapsband över nationsgränser. Under fyra dagars segling hinner mycket hända som inte står på kulturprogrammet. Oförutsedda händelser som gör att man tillsammans möts i med- och motgång. Intrasslade ankarkättingar, motorhaverier, brist på vind, förändrade tidsramar, domarbeslut som verkar oövervägda, båtutrustning som inte motsvarar överenskommelser osv. Listan kunde göras lång. Allt detta gör att seglare svetsas samman till en enda stor familj, oberoende av vilken ålderskategori man tillhör.

I år tillföll vandringspriset ”Daphne trofén” svensken Hugo Tiberg med besättning. Det var nu fjärde gången Daphne trofén cirkulerade vidare. Under regattan seglade Hugo Tiberg båten s/y Estia, samma båt som han för några år sedan skänkte till Nautiska klubben på Leros. Glädjen var stor nu när alla överlåtelsepapper var undertecknade och Hugos ”dear Estia” låg och guppade i stjärnglansen i viken vid Nautiska klubben i Lakki.

GSR 2017 blogginlägg 33 10

Ett extra omnämnande förtjänar den kvinnliga besättningen med Arja Manelius som skeppare. Den tredje dagen från Samos till Patmos lyckades de segla hem en fjärde placering, sammanlagt kom de på en sjuttonde plats och blev den tredje bäst placerade finländska båten.

GSR 2017 blogginlägg 33 7


GSR 2017 blogginlägg 33 5


GSR 2017 blogginlägg 33 5


GSR 2017 blogginlägg 33 5
villa logo