camilla lindberg
Bloggen uppdateras i huvudsak av journalisten Camilla Lindberg. Hon känner väl till författarens liv och hans mytomspunna ö Leros.
Här hittar du aktuella händelser och annat matnyttigt som berör jubileumsåret.

Välkommen med på resan!

Sommarens succé nu i Ekenäs

Bokkalaset står för dörren i Ekenäs och stiftelsen bjuder på ett intressant jubileumsprogram under helgen. Passa på att bekanta dig med den fina utställningen Schildt & Aalto – moderna humanister som visades i Aalto-museet i Jyvsäkylä i somras. Den belyser vänskapen mellan Alvar Aalto och Göran Schildt. Helheten är mycket varm, personlig och blev stort uppskattad.


Delar av den utställningen finns nu i Villa Schildt i Ekenäs. Den går att ta del av under hela novembermånad, onsdag till söndag klockan 12–16.
Så här skriver tidningen Västra Nyland om utställningen:

https://www.vastranyland.fi/artikel/en-unik-vanskap-i-text-och-bild/

På fredag den 10 november klockan 18 hålls ett seminarium med anledning av Göran Schildts 100-årsjubileum. Rubriken är finländska resenärer i Hellas. Grekland är numera bekant för många av oss nordbor i egenskap av ett semesterparadis. Men det gamla goda Grekland är inte lika lätt att hitta. Göran Schildt var en av de efterkrigstida finländska resenärer som ”upptäckte” Grekland före massturismen hade nått dess stränder.

Under kvällen talar Björn Forsén under rubriken Imperiets charm - Intryck från Grekland under slutet av 1600-talet.
Medverkar gör även
 Kim Björklund under rubriken Vagabond och arkitekt – Hilding Ekelunds strövtåg i Italien och Hellas.
Jennifer Dahlbäck håller en föreläsning om Göran Schildt – En nordisk Odysseus.

Det här tillfället arrangeras i samarbete med Finlands Athen-institut.

Jubileumsåret har ännu mycket att bjuda på, även om vi kan blicka tillbaka på ett år som varit fullt av stora händelser och fina möten.

Läs mera på vår hemsida om våra aktuella händelser:

http://www.villaschildt.fi/se/aktuellt
villa logo