VANDRA I VARMA VINDAR

VANDRA I GÖRAN SCHILDTS FOTSPÅR 6-13.10.2018

Förläng den finländska hösten genom att vandra på Leros i oktober. Vindarna i oktober är ännu varma och vädret passar ypperligt för vandringar i Leros böljande landskap. Vi följer de uråldriga rutterna som herdarna har trampat upp i bergen. Samma stigar som Göran Schildt utforskade under sina dagliga vandringar på 80 och 90 talet.

Vi äter hemlagad grekisk mat under våra picknicks och däremellan gör vi uppehåll på någon genuin lokal taverna. Under några av vandringarna får vi dessutom ta del av öns brokiga historia gällande allt från krig till arkitektur. Eventuellt hyr vi båt och åker till den exotiska ön Lipsi för att vandra där. Kom med och ta del av fem dagar fyllda av vandringar i den miljö som låg Göran Schildt mycket nära hjärtat.

Kom med och ta del av fem dagar fyllda av vandringar i en genuint grekisk miljö. Det här är upplevelser som vanliga turister sällan får vara med om!

Vi företar oss sällan vandringar som blir längre än sammanlagt 10 km per dag, men terrängen och klimatet är mer krävande än hemma. Därför är det bra med förhållandevis god fysik.

Vi återkommer med mera detaljinformation, men anmäl gärna ditt intresse snabbt. Platserna är begränsade och resmålet mycket populärt.


Resans pris:

1 280 €/person i två personers rum
1 370 €/person i eget rum

I priset ingår samtliga transporter, boende, utflykter och en stor del av måltiderna.

Hotell på Leros: Crithoni´s Paradise Hotel

Före resorna ordnas ett gemensamt kursveckoslut vid VNF (31.8–1.9) som en förberedelse inför resan.
Läs mer om kursen: Försmak på grekiskt öliv

Kurstid: 6–13.10.2018

Flygtider:
TUR: Lördag 6.10
Helsingfors - Kos, 06:00 - 09:45 (AY1879)

RETUR: Lördag 13.10  
Kos -  Helsingfors, 10:45 - 14:30 (AY1880)

Resan är ett samarbete med Västra Nylands Folkhögskola, Christine och Göran Schildts stiftelse samt Friman Resor. Mera information om ön och resorna hittas också på http://vnf.fi/kurs/vandringsresa/

För mera information kontakta: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. / 050 5915 434
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
För att boka resa vänligen fyll i blanketten på den här SIDAN!
villa logo